Print Friendly and PDF

2016. július 1., péntek

Göngyölt vagdalt, Budapest módra




Hozzávalók : 


a vagdalthoz
- 50 dkg darált hús ( sertés lapockát használtam )
- só, bors, ízlés szerint
- 1-2 ek. mustár
- 1 fej finomra vágott hagyma
- 2 gerezd apró kockára vágott fokhagyma
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
a töltelékhez
- 20 dkg csirkemáj ( az eredeti receptben libamáj szerepel )
- 15 dkg gomba
- 7 dkg bacon
- 15 dkg főtt zöldborsó
- 3 db paprika
- 2 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- 1 tk. fűszerpaprika

Elkészítés : 

A vagdalt hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd hűtőbe teszem.
A csirkemájat megtisztítom és kisebb darabokra vágom. A zöldségeket megmosom / megtisztítom / kicsumázom. A hagymákat és a szalonnát finomra vágom, a gombát felszeletelem, a paprikát felkockázom.
Egy lábosba 2 ek.-nyi olajon megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a paprikát. Pár perc után rádobom a borsót, a gombát és a májat. Ízesítem a fűszerpaprikával, és addig pirítom, amíg elfő az összes folyadék. Sózom, borsozom. Ha kész, hagyom kihűlni.
Előmelegítem a sütőt.
A húsos masszát vékony téglalap alakban, enyhén kiolajozott alufóliára egyengetem. Erre kerül a töltelék, amivel óvatosan feltekerem és fóliástól egy tepsibe rakom.
185 fokon aranybarnára sütöm.
Ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágva, burgonyapürével, vagy salátával tálalom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...