Print Friendly and PDF

2016. július 7., csütörtök

Vagdalttorta, salátával



Hozzávalók : 

a vagdalthoz
- 65 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 lila hagyma, finomra aprítva
- 2-3 ek. jó minőségű ketchup ( lehet BBQ-s, csilis... )
- 1 tojás
- só, bors
- 1-2 tk. őrölt kömény
- 1 enyhén púpozott ek. fűszerpaprika
- 1-2 ek. aprított petrezselyem, finomra vágva
- kb. 2-3 ek. zsemlemorzsa
a tetejére
- 2-3 kemény, húsos paradicsom, felkarikázva
- oregánó
- 20-30 dkg reszelt sajt
a tzatzikihez
- 4 db kígyóuborka
- 40 dkg görög joghurt
- só, bors
- 2-4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
- olívaolaj
- 1 tk. kapor ( elhagyható, ha valaki nem szereti ) vagy oregánó
- 5-6 menta levél
a tarhonyás salátához
- 30 dkg maradék, főtt tarhonya
- 2 paradicsom
- 10 dkg főtt zöldborsó
- 10 dkg főtt kukorica
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 fej lila hagyma
- só, bors
a dresszinghez
- 1 citrom kifacsart leve
- 1-2 ek. alma,- vagy fehérborecet
- porcukor
- 2 kisebb lila hagyma
- csipet  só


Elkészítés :

A vagdalt hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd 10-15 percet pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Egy kerek formába ( kb. 26 cm átmérőjű ) belesimítom a húsos masszát, simára elegyengetem, majd körbe kirakom a paradicsom szeletekkel, úgy, hogy a darabok picit fedjék egymást. Megszórom egy kevés oregánóval, majd a reszelt sajttal. 185 fokon pirosra sütöm.
A salátához uborkát megmosom, héjastul lereszelem, majd kb. 1-2 csapott ek. sóval megszórom, hogy levet eresszen. Hűtőbe hagyom állni. Egy tálba belereszelem a fokhagymát, enyhén sózom ( hiszen az uborka is elég sós ), borsozom, majd hozzáadom és alaposan belekeverem a joghurtot. A reszelt uborka levét kézzel, vagy konyharuhába csavarva, annak segítségével jól kinyomkodom, kipasszírozom és elvegyítem a joghurtba. Ízesítem a kaporral vagy az oregánóval, a finomra vágott mentalevéllel, és utána sózok, ha szükséges. Jól behűtöm.
A dresszinghez egy befőttesüvegbe összerázom a felkockázott hagymát a sóval, a citromlével, az ecettel és a cukorral, pikánsra ízesítve. Behűtöm.
A vagdalttortát a dresszinggel meglocsolt tarhonyasalátával és a tzatzikivel tálalom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...