Print Friendly and PDF

2016. július 6., szerda

Vagdalttorta




Hozzávalók : 

a vagdalthoz
- 65 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 közepes fej hagyma, finomra aprítva
- 2-3 ek. jó minőségű ketchup ( lehet BBQ-s, csilis... )
- 1 tojás
- só, bors
- 1-2 tk. őrölt kömény
- 1 enyhén púpozott ek. fűszerpaprika
- 1-2 ek. aprított petrezselyem, finomra vágva
- kb. 2-3 ek. zsemlemorzsa
a tetejére
- 2-3 kemény, húsos paradicsom, felkarikázva
- oregánó
- 20-30 dkg reszelt sajt


Elkészítés :

A vagdalt hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd 10-15 percet pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Egy kerek formába ( kb. 26 cm átmérőjű ) belesimítom a húsos masszát, simára elegyengetem, majd körbe kirakom a paradicsom szeletekkel, úgy, hogy a darabok picit fedjék egymást. Megszórom egy kevés oregánóval, majd a reszelt sajttal.
185 fokon pirosra sütöm.







Megjegyzés : Készíthetjük kisebb formába is, esetleg muffin sütőbe.
Kiváló másnap, hidegen is.
Salátával, vagy főzelékek kísérőjeként is tálalható.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...