Print Friendly and PDF

2016. augusztus 2., kedd

Frankfurti zöldmártás



Hozzávalók :

- 4 db kemény tojás
- só, bors
- 2 tk. mustár
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 nagy csokor vegyes zöld fűszer ( pl. petrezselyem, zsálya, turbolya, zsázsa, snidling, stb. )

Elkészítés : 

A félbevágott tojások sárgáját simára keverem a mustárral, sózom, borsozom. Beledolgozom az olajat, majd a tejszínnel kikevert tejfölt is. Ezután hozzáadom a finomra aprított fűszereket és az apró kockákra vágott tojásfehérjét.
Jó behűtve tálalom.
Ez a mártás kitűnő halételekhez, sült húsokhoz, zöldségekhez mártogatósnak , vagy salátákra dresszingként.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...