Print Friendly and PDF

2016. november 11., péntek

Kelt barackos rózsa



Hozzávalók : 

- 80 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- 3 dl langyos tej
- 4 tojás
- 10 dkg nagyon puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy citrom lereszelt héja
a töltelékhez
- 1 doboz őszibarackbefőtt
a lekenéshez
- 1 tojás
a szóráshoz
- porcukor

Elkészítés : 

A tésztához az élesztőt 1 teáskanál cukorral felfuttatom 1,5 dl langyos tejben. majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozom, és fakanállal hólyagosra verem, amíg sima tészta nem lesz, ami elválik az tál oldalától. Letakarva kb. 60 percig kelesztem.
A befőttet lecsöpögtetem, majd a gyümölcsöt felszeletelem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát elfelezem, mert így könnyebb vele dolgozni. Az egyik gombócot kinyújtom, majd kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek lapokat vágok a tésztából. 3-3 lapot egymásra helyezek, hogy némileg fedjék egymást, pár szelet barackot teszek rájuk, majd feltekerem és félbevágom.



Bélelt 8-12 cm átmérőjű mini piteformákba teszem a tésztarózsákat. Hagyom pihenni 10-15 percet, majd lekenem a tetejüket az elhabart tojással.
175-180 fokon aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...