Print Friendly and PDF

2016. december 21., szerda

Kacsamell, almás-aszalt szilvás csatnival




Hozzávalók : 

- 1 nagyobb kacsamell
- só, bors
a csatnihoz
- 40-50 dkg alma
- 10-15 dkg aszalt szilva
- 2 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
- 5 dkg bacon
- őrölt fahéj, ízlés szerint
- 1-2 csillagánizs
- 15 dkg nádcukor
- almaecet

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.  A kacsamell zsíros részét beirdalom.
Egy hőálló ( sütőben is használható ), száraz serpenyőben az előzőleg sózott, borsozott kacsamellet  zsíros részével lefelé behelyezve pirosra sütöm. Megfordítom, és a másik oldalát is 2 perc alatt elősütöm, majd beteszem a sütőbe kb. 15-20 percre.
Az almát meghámozom, kicsumázom, majd felkockázom a szilvával, a hagymákkal és a baconnal együtt.
Egy lábosba 1 ek. olajat öntök, erre dobom a bacon szalonnát és a hagymákat. Magas lángon megpirítom, majd sózom, jól megborsozom, hozzáadom a gyümölcsöket és a fűszereket. Megszórom a cukorral és 2-3 ek ecetet adok hozzá, ízlés szerint. Lekvár sűrűségűre főzöm.
A kacsamellet felszeletelem, a csatnival és főtt rizzsel tálalom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...