Print Friendly and PDF

2016. december 20., kedd

Narancshabos csokimuffin






Hozzávalók : 

a tésztához
- 15 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 1-2 tk. kandírozott narancshéj
a habhoz
- ( házi ) narancslekvár
- 2-3 ek. mascarpone
- 2 dl tejszín
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztom. A tojásokat a kétféle cukorral kihabosítom, majd hozzáadom a vajas csokit és az apróra vágott narancshéjat. A masszához szitálom a sütőporos lisztet és csomómentesre kikeverem. A tésztát muffin formába, kapszlikba kanalazom és 175 fokon, kb. 18-25 perc alatt, tűpróba mellett készre sütöm.
A mascarpone-ba 1-2 ek. sűrű lekvár keverek, majd hozzákeverem a cukorral felvert tejszínt.
A kihűlt muffin tetejére rusztikusan, kanállal teszek a habból, és megszórom dekorcukorral.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...