Print Friendly and PDF

2017. január 28., szombat

Diós mágnás szelet





Hozzávalók : 
egy gáztepsi adag

a tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só
a töltelékhez
- 10 dkg tojásfehérje ( kb. 4 db tojásé )
- 15-18 dkg cukor
- 20-25 dkg darált dió
- sárgabaracklekvár

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fóliába csomagolva, 25-30 percig hűtőben pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen átgyúrom a tésztát, majd a 3/4 részét a sütőpapírral bélelt tepsi nagyságára kinyújtom és belefektetem. A maradék tésztát szintén kinyújtom, majd csíkokra vágom.
A tojásfehérjét egy csipet sóval először félkeménnyé, majd a cukrot fokozatosan hozzáadva kemény, fényes habbá verem, amibe beleszórom a diót, amit egy spatulával óvatosan hozzákeverek.
A tepsis tésztát megkenem lekvárral, majd rásimítom a diós habot, aminek a tetejét kirakom a tésztacsíkokkal, hogy egymást fedjék.
180 fokon aranybarnára sütöm.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...