Print Friendly and PDF

2017. január 23., hétfő

Gyöngybableves, csípős húsgombóccal




Hozzávalók : 

- 40-50 dkg gyöngybab ( aki akarja, előző nap beáztathatja )
- 2 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2-3 ek. olaj
- só, bors
- kb. 2 púpos ek. liszt
- 2 közepes nagyságú sárgarépa
a húsgombóchoz
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, ízlés szerint
- aprított friss csili vagy csilipehely, ízlés szerint

Elkészítés : 

A leveshez a hagymákat finomra vágom, majd az olajon megdinsztelem. Megszórom a liszttel és világos rántást készítek. Felöntöm vízzel vagy húsalaplével. Beleszórom a babot, a megtisztított, felkarikázott répát, amiket sózok, borsozok, közepes lángon, fedő alatt félpuhára főzök.
A húsgombóchoz összegyúrom a húst az apróra vágott fokhagymával, a fűszerekkel, majd dió nagyságú gombócokat formázok a masszából. A golyócskákat a levesben puhára főzöm, amihez hozzáadom a petrezselymet is.
A levest tepertős pogácsával tálaltam.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...