2017. január 1., vasárnap
Szilvalekváros (hó)kifli
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- egy csipet só
- 1 nagy doboz tejföl ( 20%-os )
- 20 dkg szobahőmérsékletű zsír
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 ek. cukor
a töltelékhez
- szabolcsi szilvalekvár
a kenéshez
- 1 tojás
szóráshoz
- porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítés :
A langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrom.
15-20 percet pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kör alakúra kinyújtom a tésztát, majd cikkekre vágom. A szélesebb felének közepére 1 ek. lekvárt teszek, majd feltekerem. A tetejét az elhabart tojással lekenem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Még forrón vaníliás porcukorral szórom meg a süteményeket.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Édes aprósütemény,
Élesztő,
Karácsony,
Kifli,
Liszt,
Porcukor,
Szilva,
Szilvalekvár,
Tej,
Tejföl,
Tojás,
Vaníliás cukor,
Zsír
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése