Print Friendly and PDF

2017. február 11., szombat

Húsgombóc vadász módra - ahogy én készítem






Hozzávalók : 

a húsgombóchoz
- 50 dkg darált hús
- 1 fej hagyma, apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- só, bors
- 1/2 csokor petrezselyem, finomra vágva
a mártáshoz
- 1 nagyobbacska fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
- kb. 5 dkg füstölt szalonna, felkockázva
- 1-1 paradicsom és paprika
- 40-50 dkg gomba ( csiperke )
- 1 dl fehérbor
- kb. 2 dl főzőtejszín vagy 1 kis doboz tejföl + 1-2 csapott ek. liszt
- fűszerpaprika

Elkészítés : 

A húsgombóc hozzávalóit összegyúrom és hagyom pihenni 20 percet. Ezután dió nagyságú gombócokat formázok a masszából.
Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, amin megpirítom a húsgombócokat. Mellédobom a szalonnát és az apró kockákra vágott hagymákat. Mikor a szalonna zsírja kisült, hozzáadom a felkockázott paprikát, paradicsomot és gombát. Sózom, borsozom, kevés fűszerpaprikát adok hozzá, majd felöntöm a borral és egy kevés alaplével/vízzel. Fedő alatt készre párolom, ezután hozzáöntve a tejszínt, fedő nélkül besűrítem.
Köretként tarhonyát - de lehet nokedli vagy zsemlegombóc is - tálalok.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...