Print Friendly and PDF

2017. február 3., péntek

Londoni szelet




Hozzávalók : 
egy gáztepsi adaghoz

a tésztához
- 21 dkg liszt
- 14 dkg  vaj
- 7 dkg porcukor
- 1 tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só
a tetejére
- 10 dkg ( kb. 4 db ) tojásfehérje
- 15 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió
- kb. 10-15 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok, amit fóliába csomagolva a hűtőbe teszek 20 percre pihenni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a sütőpapírral bélelt tepsi méretére nyújtom a tésztát, belerakom és villával megszurkálom. Megkenem a lekvárral.  A fehérjét egy csipet sóval félkeménnyé, majd fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habbá verem, amibe beleforgatom a diót. Ezt a masszát simítom a lekváros tészta tetejére.
180 fokon aranybarnára sütöm.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...