Print Friendly and PDF

2017. március 12., vasárnap

Almás párna




Hozzávalók : 

a tésztához
- 50 dkg liszt
- 30 dkg tejföl
- 20 dkg sertészsír
- 2,5 dkg élesztő
- 1 ek. cukor
- 1 dl langyos tej
- egy csipet só
a töltelékhez
- 2-3 alma
- nádcukor, ízlés szerint
- 1 citrom
- 1/2 tk. őrölt fahéj

Elkészítés : 

Az élesztőt a cukorral felfuttatom a langyos tejben , majd a tészta többi hozzávalójával tésztává gyúrom. Letakarva 20-30 percig pihentetem.
Az almát meghámozom, kicsumázom, apró kockákra vágom, majd lábosba teszem. Belereszelem a citromhéjat, belefacsarom a fél citrom levét, hozzáadom a fahéjat és 1-2 ek, cukrot. Közepesen magas lángon megpárolom az almát a saját levében. Ha kész, hagyom hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, amiből kb. 8 cm átmérőjű, kör alakú formával kerek lapokat szaggatok. Minden második lapra kanalazok az almából, majd egy tésztakoronggal befedve, a széleit alaposan lezárva, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 180 fokon aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...