Print Friendly and PDF

2017. április 21., péntek

Citromkrémes linzerkosárka





Hozzávalók : 

a tésztához
- 37,5 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 tojássárga ( L-Xl-es tojásé )
a lemon curd-höz
- 2 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
- 5 dkg vaj
- 3 kicsi vagy 2 nagy tojás
- 10 dkg cukor
a díszítéshez
- eper
- mentalevél
- porcukor

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom. Fóliába csomagolom, és 30-40 percre hűtőbe rakom.
A citromkrémhez egy hőálló tálat vízgőzre rakok. Belerakom a vaj, felolvasztom, majd hozzáadom a cukrot, a citromhéjat, a gyümölcs levét, az elhabart tojásokat és habverővel keverve besűrítem. Ha kész, hagyom hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd a legnagyobb kb. 8-9 cm átmérőjű fodros szélű, kör alakú formával kiszaggatom a tésztát, amit a szilikon muffin forma rekeszeibe nyomkodok óvatosan. Villával megszurkálom, majd 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm.
A kihűlt kosárkákat megtöltöm a citromkrémmel, majd eperszeletekkel és mentalevéllel díszítem.
Porcukorral megszórva kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...