Print Friendly and PDF

2017. április 14., péntek

Narancsos répaleves




Hozzávalók : 

- 40-50 dkg sárgarépa
- ízlés szerint cukor
- 2 narancs
- 1 citrom
- 1 nagyobbacska alma
- 1-2 dl tejszín
- 1/2 kk. gyömbér

Elkészítés : 

A sárgarépát és az almát megtisztítom, felkarikázom, felkockázom. Az egyik narancs héját zöldséghámozóval levágom úgy, hogy a fehér részből minél kevesebb maradjon a héjon.
Egy lábosban 3-4 ek. cukorból világos karamellt készítek, amire rádobom a répát, az almát és a narancshéjat. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára párolom. Ha puha a répa, leturmixolom botmixerrel a lével együtt. Visszarakom a tűzre. Belereszelem a másik narancs és a citrom héját, belefacsarom a levüket, és fűszerezem a gyömbérrel. Megkóstolom és édesítem, ha szükséges. Beleöntöm a tejszínt és hagyom egyet rottyani. Ha sűrű lenne a leves, egy kevés vízzel hígítom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...