Print Friendly and PDF

2017. április 27., csütörtök

Tojáslinzer citromkrémmel ( lemon curd )




Hozzávalók : 

a tésztához
- 37,5 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 12,5 porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 kicsi ( S -es ) vagy 1 nagy ( XL-es ) tojássárga
- 1 citrom lereszelt héja
a krémhez
- 3 kicsi vagy 2 nagy tojás
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 nagyobbacska citrom leve és héja
 a szóráshoz
- porcukor

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit gyors, határozott mozdulatokkal tésztává gyúrom, fóliába csomagolom és pihentetem a hűtőbe 30 percet.
Egy hőálló tálat vízgőzre rakok, majd habverővel gyakorta megkevergetve krémmé sűrítem benne a vajat, a cukrot, az elhabart tojásokat és a citrom héját, levét. Félrerakom hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom, majd tojás alakúra kiszúrom a tésztát, aminek a felét középen lyukasra szaggatok. A tojásokat sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütöm kb. 12-15 perc alatt.
A kihűlt krémmel összeragasztom a linzereket, majd megszórom mindegyiket porcukorral.











Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Szépségesek! Még Húsvétra készültek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi ! Igen, Húsvétra készültek, csak még jó pár akkor készült receptet nem volt időm felrakni és kicsit késve megtörtént :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...