Print Friendly and PDF

2017. május 10., szerda

Hamis brownie



Ez a süti annak köszönheti a ' hamis ' jelzőt, hogy csokoládé helyett jó minőségű kakaóport tartalmaz.
Megnyugtatásul azért közlöm : ez az ízén és élvezeti értékén semmit sem változtat :)



Hozzávalók:

- 150 g vaj
- 200 g cukor
- 80 g. kakaópor
- 65 g. liszt
- 3 db tojás
- fél vaníliarúd magjai vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek. rumaroma vagy 2 ek. rum
- 1 marék felezett dió

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, beleütöm a tojásokat, majd hozzáadom a lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. A tetejét tetszés szerint kirakosgatom a dióval.
175-180 fokon készre sütöm, és ha kihűlt, kockára vágva kínálom.






Megjegyzés : A recept eredetije Donna Hay -től származik.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...