Print Friendly and PDF

2017. július 11., kedd

Kelt baracktorta




Hozzávalók : 

a tésztához
- 325 g liszt
- 1 tasak instant élesztő
- 80 g nádcukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 kis citrom lereszelt héja
- 50 g puha vaj
- 2,5 dl langyos tej
- 1 tojás ( M-es v. L -es méretű )
- 1 csipet só
továbbá
- 3-4 db őszibarack
- 4-5 db sárgabarack

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba mérem a tészta hozzávalóit, és sima tésztává dagasztom.
Egy kör alakú sütőformát kibélelek sütőpapírral, majd a kimagozott barack szeletekkel kirakosgatom a forma alját. Erre simítom egy kanál segítségével a tésztát, majd 25-30 percig, meleg helyen pihentetem.
180 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, megfordítom és szeletekre vágva kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...