Print Friendly and PDF

2017. augusztus 21., hétfő

Sárgabarackos-málnás piskóta




Hozzávalók : 

- 6 tojás
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 18 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
a tetejére
- 25-30 dkg sárgabarack
- 10-12 dkg málna



Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet és a citromhéjat. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.
Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, és a tésztamasszát belesimítom, majd a tetejét megszórom a kimagozott, félbevágott barackkal és a málnával.
180 fokon készre sütöm.
Porcukorral megszórva kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...