Print Friendly and PDF

2017. október 7., szombat

Karamellás almás pite





Hozzávalók :

- 45 dkg liszt
- 25 dkg vaj v. margarin
- 1 tojássárga
- 1 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 7 dkg cukor
- 1 csipet só
a töltelékhez
- kb. 1,5-2 kg alma
- kb. 10-12 dkg cukor, ízlés szerint
- 1 citrom
- őrölt fahéj, ízlés szeirnt

Elkészítés : 

A tésztához a vajat elmorzsolom a liszttel, majd összegyúrom a tejfölben kikevert élesztővel és a többi hozzávalóval. 30 percig pihentetem.
A töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem. Egy lábosba szórom a cukrot, és világos barna karamellt készítek. Óvatosan rádobom a reszelt almát, belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét. Ízesítem egy kevés fahéjjal, majd közepesen magas lángon, gyakran megkeverve, puhára párolom. Addig kevergetem, amíg a felesleges almalé elpárolog. Langyosra hűtöm.
Ezután lisztezett munkafelületen két lapot nyújtok a tésztából. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetem. Rákanalazom a tölteléket, majd befedem a másik kinyújtott tésztalappal.   Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25-35 perc alatt készre sütöm.
A tetejét porcukorral megszórva, kockára vágva tálalom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...