Print Friendly and PDF

2017. október 31., kedd

Rémtökös, omlós almás pite




Hozzávalók : 
a tésztához

- 375 g liszt
- 250 vaj
- 125 g porcukor
- 1 nagy vagy 2 kicsi tojássárga
- 2 csomag vaníliás cukor
a töltelékhez
- kb. 50 dkg alma
- nádcukor, ízlés szerint
- 1 citrom
- őrölt fahéj, ízlés szerint

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd fóliába csomagolva hűtőbe rakom 30-45 percig.
A töltelékhez az almát meghámozom, kimagozom, majd lereszelem. Ezután egy lábosba felteszem párolódni - kezdetben magas hőfokon, hogy gyorsan levet eresszen - a saját levébe. Ízesítem a citrom lereszelt héjával, egy fél citrom levével, kevés fahéjjal, majd, ha szükséges, annyi cukorral, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak. Addig párolom, amíg a fölösleges nedvesség elpárolog. Hagyom langyosra hűlni.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát - egyszerre kisebb mennyiséggel dolgozok - és kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval köröket vágok a tésztából és kettesével párosítom őket. Az egyik korongra rakok 1 tk.-nyit a párolt almából, majd a másik tésztakört késsel mintára formázom és ráteszem az almás lapra. Picit megnedvesítem a széleket, majd villával összenyomom a tésztát. 
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180-185 fokon, kb. 12-16 perc alatt világos barnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.












Kellemes borzongás ! 😋😉

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...