2017. december 6., szerda
Preckedli, a sváb diós linzer
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 15 dkg vaj/margarin
- 15 dkg cukor ( nekem a fele nádcukor )
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 egész tojás és 1 sárgája
a kenéshez
- 1 tojásfehérje
a szóráshoz
- nádcukor és durvára aprított dió
Elkészítés :
A hozzávalókat összegyúrom, majd egy órát pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kb. 0,5 cm vastagra kinyújtom, majd karácsonyi formákkal kiszaggatom. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, lekenem az enyhén felvert fehérjével, majd megszórom a nádcukros dióval.
180 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Megjegyzés : A süti Gizi receptjei blogról származik.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése