Print Friendly and PDF

2018. január 28., vasárnap

Gesztenyehabos brownie





Hozzávalók:

a tésztához
- 150 g vaj
- 180 g cukor
- 80 g. kakaópor
- 65 g. liszt
- 3 db tojás
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 tk. rumaroma vagy 2 ek. rum
a gesztenyehabhoz
- 25 dkg gesztenyepüré
- 2-3 ek. tej vagy tejszín
- 2,5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- rum, ízlés szerint
a tetejére
- 2 dl tejszín

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, beleütöm a tojásokat, majd hozzáadom a lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 175-180 fokon készre sütöm, és kihűtöm.
A gesztenyét előbb simára keverem pár kanálnyi tejjel vagy tejszínnel és a rummal, majd óvatosan hozzákeverem, fellazítom a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal. A krémet a brownie-ra simítom. A tetejére kenem a tejszínhabot.
Hűtőben pihentetem 2-3 órát, majd kockára vágva kínálom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...