Print Friendly and PDF

2018. március 17., szombat

Gyümölcskenyér, vérnarancsos cukormázzal




Hozzávalók :

a tésztához
- 40 dkg liszt
- 13 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 40 dkg tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 kisebb sárgarépa, lereszelve
- ízlés szerint aszalt és kandírozott gyümölcsök, vegyesen ( én rumba áztatott mazsolát, aszalt áfonyát, kandírozott ananászt és papayát használtam )
- 1 vérnarancs lereszelt héja
a cukormázhoz
- 1 vérnarancs kifacsart leve
- porcukor

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, csomómentesre összekeverem, majd két, sütőpapírral bélelt vekni formába simítom, fele-fele arányban.
180 fokon készre sütöm. Tűpróba !
Kb. 3-4 púpozott evőkanálnyi, átszitált porcukorhoz annyi narancslevet öntök, hogy kellő sűrűségű mázat kapjak, amit a kihűlt süti tetejére öntök. ( csak az egyik uzsonnakenyeret kentem be mázzal )
Szeletelve kínálom.













Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...