Print Friendly and PDF

2018. április 29., vasárnap

Epres-túrós uzsonnakenyér





Hozzávalók : 

- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
- 16 dkg vaj
- 2 tojás
- 13 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 20 dkg eper
a cukormázhoz
- kb. 10-12 dkg porcukor
- citromlé

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A vajat habosra keverem a cukrokkal, majd a tojásokat egyesével beledolgozom. Hozzáadom a citrom héját, az áttört túrót, és a sütőporos lisztet.
1 vekniformát kibélelek sütőpapírral vagy alaposan kivajazom és megszórom liszttel, majd a tészta felét belekanalazom. Rászórom az elnegyedelt epreket, végül rásimítom a maradék tésztát.
180 fokon, kb. 25-35 perc alatt aranybarnára sütöm, majd rácson hagyom hűlni.
A mázhoz a porcukorhoz cseppenként citromlevet adagolok, amíg egy nem túl híg, de még jól csorgatható masszát kapok. Bevonom a sütit, majd hagyom száradni.












Jó étvágyat !

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...