Print Friendly and PDF

2018. május 16., szerda

Csokis piskótatekercs




Hozzávalók : 
a piskótához
- 4 tojás
- 11 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
a krémhez
- 15 dkg jó minőségű étcsoki
- 8-10 dkg vaj
- 1-2 ek. porcukor, ízlés szerint
a dísztéshez
- kb. 3-4 dkg feuilletine

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval habbá verem, amihez fokozatosan adagolom a cukrot. A kemény habhoz adom egyesével a sárgákat, majd azokkal is habosítom pár másodpercig. Beleszitálom a lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsi simítom. 180 fokon 8-12 perc alatt készre sütöm. Még melegen feltekerem és félre rakom.
A krémhez a csokit a vajjal felolvasztom, majd szobahőmérsékleten hagyom langyosra hűlni. Ezután hozzáadom a porcukrot és géppel jól kihabosítom. Megkenem a piskótát a csokikrémmel, feltekerem, majd meghempergetem a ropogós ostyatöretbe.
Szeletekre vágva kínálom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...