Print Friendly and PDF

2014. április 25., péntek

Mákos papucs



Hozzávalók : 

a tésztához
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 kocka élesztő
- 40 gr. porcukor
- kb. 2,5 dl tejföl
- csipet só
a töltelékhez
- 20 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor
- 1 kk. fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
- kb. 2 ek. tejföl
- 1 kisebb, savanykás alma lereszelve

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A élesztőt kb. 1 dl tejfölben feloldom, majd a tészta többi hozzávalójával sima tésztává gyúrom. 30 percig pihentetem.
Lisztezett munkafelületen elfelezem a tésztát, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele.
Vékonyra kinyújtom, majd feltekerem, mint a bejglit. Képzeletben három részre osztom, és az egyik harmadot a középső rész alá, a másik harmadot a középső rész fölé hajtom. Így járok el mind a két tésztagombóccal.
Ezután kinyújtom, három ujjnyi széles csíkokra vágom, majd felkockázom.
A töltelékhez a mákot a citromhéjjal, a fűszerrel és a tejföllel elkeverem. Annyi almát adok hozzá, hogy kenhető állagú masszát kapjak. Ekkor a porcukorral utána lehet ízesíteni, ha túl savanyú.
A tésztára kiskanállal tölteléket halmozok, majd a szemközti csúcsokat összecsippentem.Tepsibe pakolom a papucskákat, majd barnára sütöm a forró sütőben.
Tálalásnál porcukorral hintem meg.


Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...