Print Friendly and PDF

2014. április 3., csütörtök

Rózsafánk



Hozzávalók : 

- 35 dkg liszt
- 5 tojás sárgája
- 1 kis pohár tejföl
- 2-3 cl rum
- 1 csomag sütőpor
- porcukor, lekvár, csokoládé...

Elkészítés : 

A hozzávalókból sima, ruganyos tésztát gyúrok. Pihentetem 10 percig. Előveszek három különböző átmérőjű, kör alakú kiszúrót.
Közben egy magas falú lábosban olajat melegítek.
A tésztát lisztezett munkafelületen nem túl vékonyra, kb. fél centi vastagra nyújtom. A háromféle szaggatóval azonos mennyiségű tésztát kiszúrok. Ezt követően a legkisebb kör kivételével a tészták széleit 4-5 helyen 1 centire bevágom.
A legnagyobb átmérőjű kör közepét vizes ujjal benedvesítem, majd ráhelyezem a középső méretű tésztakorongot, a közepénél kissé megnyomkodva, hogy hozzáragadjon az alsó részhez. Így járok el a legkisebb koronggal is, majd a többi tésztával.


A tornyokat aranybarnára sütöm az olajban.
Még forrón meghintem porcukorral. Ízlés szerint lekvárral vagy olvasztott csokoládéval is kínálható.





Megjegyzés : A lábosba ne tegyünk egyszerre túl sok tésztát, mert sülés közben megdagadnak.
A fánk tésztában az alkohol segít, hogy sülés közben ne szívjon magába túl sok olajat.












Jó étvágyat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...