Print Friendly and PDF

2014. április 8., kedd

Tarhonya tabbouleh, fetás-spenótos vagdalttal






Hozzávalók : 

a tabboule-hez
- 50 dkg tarhonya
- 4 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss menta
- 1 fél citrom leve és héja
- 2 db paradicsom
- 2 szál újhagyma vagy egy fél szál póréhagyma
- só
- olívaolaj
a vagdalthoz
- 1 kg darált sertéshús
- só, bors
- majoranna, oregánó
- 1 tojás
- 3-4 ek. mustár, ízlés szerint
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma vagy 1 ek. fokhagymapor
- 2 szál apróra vágptt újhagyma vagy fél szál póréhagyma
- kevés zsemlemorzsa
darálthús töltelékéhez
- kb. 10 dkg bébispenótlevél
- 25 dkg fetasajt
- kevés tejföl
- 4-5 levél apróra vágott menta
- 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- egy csipet fehérbors

Elkészítés : 
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A vagdalthoz a hozzávalókat kézzel jól összedolgozom, majd pihentetem 10-15 percet.


.

Közben villával a fetasajtot egy kevés tejföllel krémesre keverem, majd hozzáadom a mentát, a hagymát, belereszelem a fokhagymát, és a borsot.
A munkafelületre alufóliát fektetek, olajjal megkenem, majd ráhalmozom a húst és négyzet alakúra, lehetőleg minden résznél egyforma vastagra egyengetem.
A húst végigrakom a mosott, leszárítgatott spenóttal, majd egy csíkban rákanalazom a fetás krémet.




A fólia segítségével feltekerem, és a két végét összenyomkodom.
Tepsibe rakom a fóliával együtt.




180 fokon aranybarnára sütöm.
Eközben a tarhonyát sózom, majd dupla mennyiségű ( 1 liter ) vízzel felöntve puhára főzöm. Ha kész, egy kevés olívaolajat keverek hozzá, hogy ne tapadjon össze.
Addig a petrezselymet, a mentát és a hagymát apróra vágom, a paradicsomot felkockázom és egy tálba teszem. Hozzáadom a kész, kissé lehűlt tarhonyát. Ráreszelem egy fél citrom héját, majd belefacsarom a levét is.
A kész vagdaltat felszeletelem, majd a tabbouleh-val tálalom.




Megjegyzés : A tabbouleh-ról olvashattok Világevő blogjában.









Jó étvágyat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...