Print Friendly and PDF

2014. április 11., péntek

Tojásos " zöld " nokedli, baconba göngyölt májjal és uborkasalátával



Hozzávalók : 
a nokedlihez
- 60 dkg liszt
- 3 tojás
- 3 kk. só
- kb. 2-3 dl víz
- 5-6 levél medvehagyma
- 5-6 levél bébispenót
- 5 tojás a kész nokedlire
a májhoz
- 50 dkg csirkemáj
- bacon
- só, bors
- majoranna
uborkasalátához
- 2 db kígyóuborka
- porcukor, ecet, víz
- a nokedlinél felhasznált medvehagyma szára apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- fűszerpaprika a díszítéshez/szóráshoz

Elkészítés :

Először az uborkasalátát készítem el.
Az uborkát lemosom, és vékony karikára vágom ( lehet reszelőt vagy gyalut is használni hozzá ) Besózom, és hagyom pár percig pihenni, hogy levet eresszen. Addig egy tálba kevés cukrot szórok, majd meglocsolom ecettel. Megvárom, amíg a porcukor feloldódik, ezután felöntöm annyi vízzel, hogy pikáns lét kapjak. Hozzáadom az uborkát, keverek rajta egyet, ha szükséges sózom, hígítom pár csepp vízzel. Ízesítéshez a medvehagymaszárat és a felaprított fokhagymát is a salátához adom. A tetejét megszórom egy csipet pirospaprikával. Jól behűtöm fogyasztásig.
Egy nagyobb fazékba odateszek vizet forrni.
A medvehagyma levelét lemosom a spenóttal együtt.és finomra vágom. Egy tálba szórom a lisztet, beleütöm a tojást, sózom, hozzáadom a zöld fűszereket és annyi vizet ( apránként ), hogy ne túl lágy tésztát kapjak, de a fakanálról azért lecsússzon. A masszát a forrásban lévő vízbe szaggatom, majd lecsöpögtetve tálba szedem, és kevés olajjal meglocsolom. Serpenyőbe picit megpirítom a nokedlit, majd ráütöm a tojásokat. Készre sütöm.
A májat megtisztítom, lemosom, és papírtörlővel felitatom a fölösleges nedvességet. Megszórom borssal és majoránnával. Kiválogatom a nagyobb darabokat, melyeket rögtön baconszalonnával csavarok körbe. A forró serpenyőbe, melybe előtte a nokedlit készítettem, pirosra sütöm őket.
A tojásos nokedlit a májjal és a salátával tálalom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...