Print Friendly and PDF

2015. április 3., péntek

Csokis keksztojás - a locsolóknak



Hozzávalók : 

- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom héja
- 1 tojássárga
a díszítéshez
- kb. 20 dkg étcsokoládé + 1 ek. olaj
- kb. 10 dkg fehér csoki + 1 ek. olaj

Elkészítés : 

A hozzávalókból gyors, határozott mozdulattal tésztát gyúrok ( lehetőleg ujjheggyel dolgozva, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg a vaj ). 20-30 percre hűtőbe teszem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen fél centi vastagra kinyújtom, majd nyuszis, tojásos formára szaggatom a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, kb. 12-17 percig, világosbarnára sütöm.
Közben a csokikat az olajjal vízgőz felett felmelegítem, amivel bevonom, majd díszítem a kekszeket.



Megjegyzés : Akár tojás alakú islert is készíthetünk, lekvárral összeragasztva két linzert és úgy bevonva a csokival.







Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...