2017. április 18., kedd
Húsvéti vegyestál
Hozzávalók :
5 személyre
a fasírthoz
- 60-70 dkg darált hús
- só, bors
- mustár
- 1 tojás
- kevés zsemlemorzsa
- majoránna, petrezselyem, ízlés szerint
- 1 fej hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 közepes nagyságú sárgarépa, finomra reszelve
a franciasalátához
- 1 zacskó mirelit franciasaláta-alap puhára főzve / párolva
- 1 közepesen nagy alma
- 5-7 db apró v. 3-4 db nagy csemegeuborka
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors ( ízlés szerint )
- kb. 1-2 ek. fehérborecet ( ízlés szerint )
- kb.2-4 ek. mustár ( ízlés szerint )
- kb. 1 nagy doboz tejföl ( ízlés szerint )
- kb. 1-2 ek. porcukor ( ízlés szerint )
- kb. 3-5 ek. majonéz ( ízlés szerint )
továbbá
- 5 főtt tojás
- főtt sonka
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A fasírt hozzávalóit összegyúrom, majd alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem a masszát, cipó alakot formázva. 190-200 fokon pirosra sütöm, majd hagyom hűlni.
A salátához egy tálba szórom a sót, a borsot, a porcukrot és az ecetet. Addig kevergetem, amíg a sószemcsék és a porcukor is feloldódik. Ekkor hozzáadom a mustárt, a majonézt és a tejfölt. A dresszingbe belekeverem a roppanósra párolt zöldségalapot, majd a kis kockákra vágott hagymákat, az almát és az uborkát. Megkóstolom, és utánaízesítek.
A szeletelt húsokat a salátával és a tojással tálalom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Alma,
Darált hús,
Ecet,
Fokhagyma,
Főtt tojás,
Húsvét,
Majonéz,
Majoránna,
Mustár,
Petrezselyem,
Porcukor,
Sárgarépa,
Sonka,
Tejföl,
Tojás,
Uborka,
Vöröshagyma,
Zsemlemorzsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése